Stichting Bij Corrie geselecteerd voor Appeltje van Oranje

Stichting Bij Corrie is door naar de tweede ronde om in aanmerking te komen voor een Appeltje van Oranje. Voor wie de Appeltjes niet kent: het Oranje Fonds beloont met de Appeltjes van Oranje initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die er voor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij.

Bij Corrie ondersteunt en inspireert mensen in aandachtswijken. De activiteiten van de stichting variëren van meedoen op het naai-atelier ‘Mooi Goed’ tot computerlessen voor ouderen. Het beter leren spreken van de Nederlandse taal speelt bij veel activiteiten een rol. In september gingen wij langs bij de stichting om te zien hoe zij laaggeletterdheid bestrijdt.

Om door de tweede ronde te komen, moet Bij Corrie in de landelijke Stemweek van 7 t/m 13 december zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Ook moet de stichting tijdens de Landelijke Selectie-dag een presentatie geven over de werkwijze, de activiteiten en de resultaten van de inzet van Bij Corrie. Uiteindelijk beslist het bestuur van het Oranje Fonds in maart 2016 welke drie initiatieven een Appeltje van Oranje winnen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en €15.000,-.