Stichting Kroeldekens Vreewijk krijgt warmhartige cheque in coronatijd

Stichting Kroeldekens Vreewijk heeft een cheque van 3720 euro gewonnen om meer gratis dekens te kunnen haken en breien voor mensen die het minder goed hebben in Rotterdamse wijken. Met het geld kan de stichting meer haak en brei spullen kopen, zodat zij de activiteiten kunnen voortzetten.

Een grote uitvaartonderneming heeft de cheque uitgereikt aan de 17 haakgroepen die zijn aangesloten bij de stichting. “Wij worden normaal gesproken niet gesponsord, omdat we een stichting zijn. Wij stonden perplex toen we de cheque in ontvangst mochten nemen.” aldus Noessie Jouhri, oprichter van Stichting Kroeldekens. “Wij zijn hier ontzettend blij mee. Met dit bedrag kunnen wij weer een jaar verder met breien.”

Tijdens de crisis gaan de Kroeldekens, die normaal gesproken aan ernstig zieke Rotterdammers worden uitgereikt, steeds vaker naar eenzame ouderen. Noessie ziet dat er onder veel ouderen angst en eenzaamheid heerst. Dat merkt ze ook aan haar eigen moeder van bijna 80 die bij haar in huis woont. “Mijn moeder woont bij ons in huis en heeft de hele dag haar kinderen en kleinkinderen om haar heen, maar toch voelt ze zich angstig en eenzaam. Kan je je voorstellen hoe ouderen die helemaal alleen zitten zich nu voelen?” vertelt Noessie.

Noessie heeft al meer dan 12 dekens geboden aan ouderen in Vreewijk die vanwege Corona niet naar buiten kunnen. “Wij hebben een app waar alle hulpdiensten als Humanitas en het wijkteam bij zijn aangesloten. Hierdoor weten wij precies welke mensen extra hulp kunnen gebruiken. We willen dat mensen zich niet bang voelen in deze tijden. Door contact te zoeken met ouderen hopen wij hen extra te helpen.”

Stichting Kroeldekens Vreewijk is drie jaar geleden opgezet vanuit Vreewijk. De buurvrouw van Noessie overleed aan kanker en had de droom een breiclub op te zetten waarbij zij dekens breien voor de minderen in de wijk. “Dit hebben wij twee maanden later voortgezet vanuit de woonkamer. Binnen we vier weken haakten er meer dan twintig mensen in de woonkamer.” Nadat het verhaal van Noessie werd opgepakt door de media, groeide haar breiclub tot een stichting.

Kijk hier naar de reportage van OPEN Rotterdam over de Vreewijkse Kroeldekens.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat