Stichting Mentorschap Rotterdam helpt kwetsbare Rotterdammers

Kwetsbare Rotterdammers kunnen via de kantonrechter een zogeheten mentor aangewezen kregen. Stichting Mentorschap Rotterdam koppelt deze mensen aan elkaar, om ervoor te zorgen dat deze kwetsbare cliënten niet alleen staan. We gingen langs op hun kantoor in Nesselande om meer te weten te komen over deze stichting.

“Er was een vrouw die verder niet zoveel nodig had, maar het enige waar ze echt van hield was een rookworst en wat kaas, dus ik regelde dan dat we geregeld naar de HEMA gingen daarvoor. En ik regelde dat er elke week een boeket bloemen werd bezorgd om toch voor wat fleurigheid te zorgen.” Het is één van de vele verhalen die Ben van der Meer, vrijwilliger en mentor, weet te vertellen over zijn werk bij de stichting.

Het zijn verhalen die het volgens coördinator Janneke Niemantsverdriet zo waardevol maken om dit werk te doen: “Je brengt iemand die heel graag mensen wilt helpen, in contact met iemand die het ook echt nodig heeft. Als je dan ziet wat daar vervolgens uitkomt dan maakt me dat een heel tevreden mens.”

Eén van de nieuwste cliënten die een mentor heeft is Britt, die maar al te blij is met haar nieuwe mentor: “Als ik iets nodig heb, of iets vraag, dan staat deze persoon direct voor mij klaar. Vooral aangezien ik later mijn eigen huis wil, en bepaalde dromen wil vervullen, is het dan heel fijn dat iemand je helpt en steunt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat