Stichting Shareaty start crowdfunding om voedselinitiatieven aan nieuwe koelkasten te helpen

Om zeven Rotterdamse voedselinitiatieven aan nieuwe en zuinigere koelkasten te helpen, is Stichting Shareaty de inzamelingsactie Fund A Fridge gestart. De stichting helpt deze initiatieven al met voedselpakketten, maar het bewaren van dit voedsel is door verouderde koelkasten lastig geworden. “Als er eentje kapot gaat, hebben we een groot probleem”, vertelt Elly Seymor. Wekelijks helpt zij bij Elly’s Place bijna honderd mensen aan een voedselpakket. 

Elly’s voedselhulp is belangrijk voor de stad. Voornamelijk mensen die niet bij de gebruikelijke voedselbank terechtkunnen, komen hier. “Ik hoef geen papieren te zien”, vertelt Elly. “Als je eten nodig hebt, dan heb je eten nodig.” Daarom maakt Elly’s Place onderdeel uit van Fund A Fridge. Koelkasten zijn voor haar, net als voor andere voedselbanken in de stad, van cruciaal belang. “Als er een kapot gaat, kunnen we simpelweg minder eten uitdelen en hebben mensen nog minder te eten.”

Distributiecentrum Stichting Shareaty wordt ondersteund door onder meer Gemeente Rotterdam en zet zich in voor zeven voedselinitiatieven. Nieuwe en zuinigere koelkasten moeten ervoor zorgen dat zij hun eten beter en efficiënter kunnen bewaren. Samen met Elly doen ook Wilskracht Werkt, Krachtvrouwen Oude Westen, Thuis In Charlois, Ontmoetingscentrum Prinsenhof, Stichting Salaam en Het Wijkpaleis mee. Al deze sociale organisaties koken voor kwetsbare mensen en zijn afhankelijk van goede koel- en vrieskasten. 

Op het moment van schrijven is de teller de 2200 euro gepasseerd. Het streefbedrag staat op 9500 euro. Doneren doe je hier!

Eerder gingen we al eens langs bij Elly in Zevenkamp.