Stichting Voor Goed brengt hulpvraag van Rotterdammers in kaart

Stichting Voor Goed, de organisatie die Rotterdamse ondernemers koppelt aan sociale initiatieven, is een speciaal programma gestart om Rotterdammers te helpen in deze moeilijke tijden. De stichting brengt alle hulpvragen in kaart en spoort Rotterdamse bedrijven aan om in actie te komen.

Rotterdam bruist van de goede initiatieven, ondernemers en fondsen die een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren aan de stad. Stichting Voor Goed geeft deze partijen een steuntje in de rug om zich beter te kunnen ontwikkelen. De stichting heeft voor de verschillende wijken in de stad op de website geplaatst wat daar nog aan hulp nodig is. “In het nieuws komt vaak voor dat ouderen het hardst worden getroffen, maar er wordt te weinig aandacht gegeven aan gezinnen en zzp’ers die het al zwaar hadden”, zegt Precilla Schrier, communicatiemedewerker van Voor Goed.

Voor Goed is nu nog voornamelijk bezig op Zuid, maar de stichting gaat alle wijken induiken om iedereen zoveel mogelijk te helpen. Met een basispakket met hulpmiddelen bijvoorbeeld. Alleen het hoogstnodige gaat het pakket in, zoals schoonmaak/hygiëne producten en lang houdbare levensmiddelen. Er is nog een tekort aan producten en hulp, vandaar dat zij bedrijven oproepen om mee te helpen met het bezorgen en samenstellen van de pakketten.

“Iedereen wil wel wat doen, maar we kunnen elkaar niet vinden. Samen met verschillende organisaties op Zuid zoals Dok11 en IKBENWIJ, zijn er al bewoners geholpen. Er zijn al duizend pakketten gemaakt die Rotterdammers kunnen helpen. Als we het echt willen, dan kunnen we elkaar helpen. Ik hoop als de corona crisis voorbij is, het helpen door kan gaan”, zegt Precilla.

Wil je meer weten over de initiatieven van Voor Goed of wil je kijken wat je zelf kan doen?

Kijk dan op de website van Voor Goed.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat