Stille tocht voor doodgestoken Joshua (15) in Beverwaard

Dinsdagavond vanaf 19.00 uur is er een stille tocht door Beverwaard voor de doodgestoken Joshua (15). Organisator Kimberly Vaes twijfelde geen moment. “Toen ik dit hoorde, wist ik meteen dat ik iets moest doen en ik ben meteen begonnen met het organiseren van deze tocht.”

Voordat ze alles in werking zette, zocht ze eerst contact met de moeder van de omgekomen jongen. “Dat is natuurlijk het belangrijkste. Ik heb haar buurvrouw gevraagd, of die haar wilde vragen of ze het hiermee eens is. Dat was gelukkig zo.” De stoet vertrekt vanaf het ouderlijk huis van Joshua aan de Rhijnauwensingel, via het park aan de Goedenraadweg en eindigt dan bij de Rhijnauwensingel.

Kimberley is zeer actief in de wijk, en volgens haar zat een dergelijke escalatie eraan te komen. “ Je hebt hier twee groepen die tegenover elkaar staan, één uit IJsselmonde en één uit Beverwaard, dat gaat al een hele tijd niet goed. Dit geldt overigens niet voor Joshua! Ik kende hem niet heel goed, maar hij was een aardige behulpzame jongen!” Dat geldt ook voor zijn moeder, zij werkt in huis van de wijk, De Focus. “Bijna iedereen hier kent haar, ze doet ontzettend veel voor Beverwaard.”