Stinkdieren Skunky en Frederik op bezoek bij OPEN redactie

Gabs Wildebras is een steeds bekender fenomeen op Instagram. Hij bezit verschillende exotische dieren, en maakt hier korte, educatieve filmpjes over. Daarnaast importeert hij dieren voor dierentuinen, en geeft hij voorlichting op basisscholen. Vandaag is hij op bezoek op onze redactie met zijn stinkdieren Skunky en Frederik.
“Mijn liefde voor dieren is ontstaan toen ik kind was”, vertelt Gabs. “We gingen nooit op vakantie, maar wel naar Blijdorp. Ik bleef dan altijd heel lang bij alle dieren kijken, en ik las altijd alle bordjes met info.” Inmiddels importeert Gabs zelf dieren voor in Nederlandse dierentuinen. Via via kende hij iemand die dit doet. “Omdat ik zo van dieren hou, heb ik toen gevraagd of ik mocht helpen als vrijwilliger. Toen ben ik gaan helpen, en inmiddels doe ik dat nog steeds”. Sommige video’s die Gabs plaatst zijn dan ook opgenomen met dierentuindieren. Dieren die niet als huisdier gehouden mogen worden, heeft hij namelijk niet.

Naast stinkdieren heeft Gabs onder andere oehoe’s, een genetkat, suikereekhoorns en een vos. Hij bezit alle nodige vergunningen voor het houden van zijn dieren. Zielig zijn de dieren volgens hem niet. “Huisdieren zijn best relatief. In Nederland is een hond een huisdier, maar op Curaçao is het een wild dier. Ara’s zijn ook exotische dieren, maar dat is wel gewoon geaccepteerd.” Wel vindt Gabs dat niet iedereen moet beginnen aan deze excentrieke hobby. Hij geeft aan er vierentwintig uur per dag mee bezig te zijn. “Laatst haalde ik mijn dochter uit school, en ze vroeg of ik weer weg moest, omdat ik altijd met dieren bezig ben.’

Uiteindelijk wil Gabs graag dierentuinen openen in het buitenland, met educatieve doeleinden. Op Curaçao en in Suriname zijn er volgens hem weinig dierentuinen zoals we deze in Nederland kennen, en hier wil hij verandering in brengen. “Vooral jongeren zijn nu te veel bezig met social media en internet. Ik wil ze op deze manier laten zien hoe mooi dieren en de natuur eigenlijk zijn.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat