Storm Ciara raast door Rotterdam

Het KNMI geeft code oranjes af! Er raast namelijk een storm over Rotterdam. En deze storm is een primeur, want ze heeft een naam gekregen: Ciara! Niet een om te vergeten; ze laat een ravage achter…
Via onze social media kanalen krijgen we een goed beeld van de schade die de storm aanricht. Bomen vallen om en barretjes vallen van balkons. In de stad ziet een van onze reporters meer fietsen op de grond liggen dan staan en de hulpdiensten komen regelmatig voorbij. En dat gebeurt allemaal nog voordat de storm op haar hoogtepunt is.

Desondanks waren de hardlopers van PAC-Rotterdam er vanochtend vroeg bij op Hoek van Holland om 5, 10 of 20 kilometer hard te lopen op het strand. ‘Heerlijk rennen met een windje’, aldus een van de hardlopers. Van het opwaaiende zand hadden de meeste geen last; of ze droegen beschermende brillen. Lees meer.

In de middag raadt de ANWB iedereen af om de straat op te gaan, omdat de situatie op dit moment onveilig is. Maaltijd bezorgerdiensten, zoals Thuisbezorgd, Deliveroo en Picnic, laten hun bezorgers daarom ook niet of nauwelijks de weg op gaan. De diensten zijn in de avond niet te gebruiken. De windsnelheden zijn in Rotterdam rond de 60 km per uur, maar er zijn windstoten gemeten van 101 km per uur!

Heb jij beelden van de storm Ciara? Deel ze met ons! Tag ons op facebook of instagram of mail ze naar [email protected].