Straatartiest Mani Boulabi blaast Rotterdammers weg

In Rotterdam is er een aantal ‘vaste’ muzikanten en soms krijgen we bezoek uit andere windrichtingen. Zo kwam zaterdag 2 april de Frans Tunesische muzikant Mani Boulabi langs. Tijdens zijn bezoek aan onze stad trakteerde hij de Rotterdammers op een swingende sessie met didgeridoo en drums.

Opvallend
Mani is te herkennen aan zijn opvallende hoed, kapotte drums en het Australische instrument de didgeridoo. Dit keer heeft hij het Binnenwegplein uitgekozen als podium. De muziek die hij maakt is niet traditioneel, maar een moderne combinatie van snelle percussie met de klanken van de didgeridoo. Met zijn muziek wil Mani een soort spirituele en muzikale reis aanbieden.

Vergunning
Mani was niet altijd een straatmuzikant. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in verschillende landen en brengt sinds een aantal jaren actief zijn muziek naar de Europese straten. Hoe romantisch het leven van een straatmuzikant ook mag lijken, het is niet altijd even makkelijk. “Je mag niet zomaar over spelen. Voordat ik ergens rustig op mijn gemak mag zitten, moet ik zorgen dat ik een vergunning heb”, zo vertelt hij.

Rotterdam
Rotterdam is één van zijn favoriete steden om te bezoeken. “In Rotterdam zie je de hele wereld.” Hij kent de stad niet alleen vanwege zijn optredens, hij heeft hier ook enkele jaren gewoond, voordat hij verder reisde. Hij kiest de steden waar hij speelt op basis van verschillende elementen, het kan zijn dat hij wordt uitgenodigd te spelen, tijdens feesten of festivals, en soms gaat hij gewoon waar hij weet dat de sfeer goed is. Mani speelt ook graag in Rotterdam vanwege de reactie van de Rotterdammers. Ze zijn enthousiast en dat geeft hem een goed gevoel.