Series van OPEN Rotterdam/
Straatstaat

Met het project Straat Staat visualiseert het Rotterdams Wijktheater de kloof tussen de ‘straatcultuur en de ‘jongerencultuur’. De drie films vertellen het verhaal van de dilemma’s in gezinnen uit verschillende oogpunten, die van de jongeren, ouders en familieleden. Om de films tot stand te brengen gingen de makers de Rotterdamse wijken in en spraken ze met jongeren, jongerenwerkers, docenten, politieagenten, officieren van justitie en ouders. De films zijn alle drie gebaseerd op waargebeurde verhalen en worden gespeeld door Rotterdammse ervaringsdeskundige zonder of met weinig acteerervaring.

FILM I: DELANO

Een kortfilm over een broze ouderrelatie, vriendschap en wraak.  

Als de goochelende Delano weer moet verhuizen door de scheiding van zijn ouders gaat hij  op zoek naar een nieuwe vriendenkring. Als zijn kersverse vriendengroep dan beledigd  wordt door een andere groep jongeren, wordt van hem loyaliteit verwacht. Hoe ver zal hij  hierin meegaan? 

FILM II: RACHELLE

De moeder Rachelle kan er niet meer om heen; de schuldenberg stapelt zich op.   Haar auto  is in beslag genomen, het regent aanmaningen van allerlei schuldeisers en dan blijkt haar  oudste zoon ook nog eens met allerlei criminele activiteiten bezig te zijn.   Het daaruit  voortvloeiende geld is wel heel erg aantrekkelijk…

FILM III: VIRGILL

De celstraf van Virgill zit er op. Acht maanden nadenken heeft hem een nieuw punt op de  horizon gegeven. Hij wil een carwash openen. Vol goede moed begint hij aan dit nieuwe  pad. Zijn oude vrienden dagen hem uit naar zijn oude leventje terug te keren. Welke  uitdaging neemt hij aan?

FILM I: DELANO…

FILM II: RACHELLE…

FILM III: VIRGILL…