Straatwandeling door de ogen van een ex-verslaafde en dakloze

Stichting Ontmoeting organiseert straatwandelingen met (ex)-verslaafden en daklozen om de stad op een andere manier te bekijken.
Tijdens deze straatwandeling die door een van de (ex)-verslaafden en daklozen wordt gegeven worden deelnemers meegenomen op een tocht dwars door Rotterdam waar de gids de route volgt rondom zijn eigen levensverhaal. Een route die bij elke gids zal verschillen en een inkijk geeft in hoe en waar zij op straat leefden. 

Hans van 53 jaar, een (ex)-verslaafde en dakloze die zelf 30 jaar op straat heeft geleefd, maar nu clean is, nam ons mee.. Hij vertelt over de stad en zijn persoonlijke verhaal over hoe het leven op straat was. Tijdens de wandeling van ongeveer 1,5 uur neemt hij ons mee naar de plekken waar hij onder andere sliep, werkte en waar hij nu zijn straatnieuws verkoopt. Tijdens deze bezichtiging vertelt hij zijn levensverhaal en geeft hij antwoord op vragen van deelnemers. Het is een wandeling die Rotterdam op een andere manier laat zien.

Volgens Marianne de Koning van Stichting Ontmoeting zijn de reacties erg positief. Zo hebben de gidsen al ongeveer 1000 mensen door de straten van Rotterdam rondgeleid. Door de laagdrempeligheid kunnen vragen gesteld worden waar men misschien wel benieuwd naar was maar nooit zomaar durfde te vragen. De gidsen zijn erg open om deze te beantwoorden en er wordt ook erg veel waardering over hen uitgesproken door deelnemers.