Strandopening Hoek van Holland trekt 100.000 bezoekers

Het strand van Hoek van Holland kan terugkijken op een geslaagde seizoensopening. Zo’n 100.000 mensen bezochten donderdag het festijn, ondanks de 15 graden en frisse wind. Het bezoekersaantal is vergelijkbaar met de opening vorig jaar.
De festiviteiten verliepen relatief rustig. De politie Hoek van Holland deed zeven aanhoudingen voor kleine incidenten, zoals openbaar dronkenschap. Één persoon werd daarnaast aangehouden voor mishandeling.

Ook bij DCMR Rijnmond bleef het rustig. De milieudienst kreeg geen enkele melding van (geluids-)overlast. “De wind kwam uit noord, noord-west en stond daarmee gunstig”, zegt woordvoerder Wilco Lindenberg. “En mensen uit Hoek van Holland wisten natuurlijk ook dat er een opening aankwam.”

Organisator Rotterdam Beach kan dan ook overwegend tevreden zijn. Met name op het festivalgedeelte was het druk. Op het braderiegedeelte viel de opkomst volgens Beachclub The Bing wat tegen. “We merkten dat vooral omwonenden in mindere getale kwamen opdagen, vanwege de koude wind en bewolking. Volgend jaar hopen we op beter weer.”

Wij waren bij de voorbereidingen van het festijn en maakten deze reportage:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter