Strandtenten Hoek van Holland hebben geen last van negatief zwemadvies

De strandtenten op Hoek van Holland geven aan dat het niet minder druk is op hun terrassen door het negatief zwemadvies voor het strand.

Door het overstromen van het riool, is het zwemwater voor de kust van Hoek van Holland de afgelopen dagen verontreinigd geraakt door de E.colibacterie, oftewel; de poepbacterie. Voor de Noordzeekust van ‘s-Gravenzande tot de Nieuwe Waterweg worden mensen afgeraden om t in ieder geval tot en met maandag niet het water in te gaan. Wie dat wel doet, riskeert maag- en darmklachten.

Maar volgens strandtenthouders is het niet minder druk op de terrassen door het negatief zwemadvies. “Als het minder druk is, dan komt het vooral door het weer en niet door poep in het water.” Een andere strandtenthouder vindt de ophef rondom het negatief zwemadvies ‘kolder’. “De zee is zo groot, ik snap de ophef niet zo. Ik vind het kolder omdat de wind ook nog eens is gedraaid. We hebben te maken met een aflandige wind, de windstroming die vanuit het land komt en zeewaarts is gericht.”

Maandag wordt het zwemwater weer gecontroleerd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat