Straten schoonmaken op Zuid tijdens Keep it Clean Day

Keep it Clean Day is een internationale dag die in het teken staat van opruimen. Ook in de wijk Feijenoord hebben vrijwilligers massaal de grijpers gepakt om de buurt netter te maken.
Bijna vijfduizend Rotterdammers hebben zich tijdens Keep it Clean Day 010 op meer dan honderd verschillende locaties ingezet om de stad zwerfvuilvrij te maken. In totaal is er 3670 kilo zwerfvuil opgehaald. Het gebied waar het meeste zwerfvuil werd opgehaald is IJsselmonde. Daar haalde bewoners, scholen en bewonersorganisaties maar liefst 1090 kilo zwerfvuil op. Wethouder Joost Eerdmans overhandigde de Gouden Knijper 2015 aan de voorzitter van Gebiedscommissie IJsselmonde, Norbert Swaneveld. 

De gemeente Rotterdam doet er alles aan om Rotterdam schoon te maken en te houden. Hulp van de Rotterdammers is hierbij hard nodig. Ten eerste door papiertjes, blikjes kauwgom en peuken in de afvalbakken te gooien en vuilniszakken in de containers te plaatsen in plaats van er naast. Maar ook door samen de bezem te pakken en te zorgen voor een schone straat en buurt. Vorig jaar ondersteunde de gemeente voor het eerst Keep it Clean Day. Toen deden er duizend Rotterdammers mee. Keep it Clean Day is onderdeel van het Rotterdams Offensief tegen Zwerfvuil: Schoon Genoeg!

Wij zijn meegegaan met gebiedsnetwerker Joeri Viergever die samen met zijn vrijwilligers Rotterdam-Feijenoord schoner en leefbaarder maakt. Een bekend gezicht en een aantal schoolkinderen helpen hem hier graag bij.