Street art-festival ALL CAPS verhuist van Feijenoord naar Beverwaard

Beverwaard wordt het nieuwe canvas van ALL CAPS 2024. Na drie jaar op rij Feijenoord vol te schilderen, vond de organisatie van het street art-festival het tijd voor een nieuw onderkomen. Van 1 t/m 8 september 2024 tovert het festival Beverwaard om tot gratis openluchtmuseum.

Festivaldirecteur Dave Vanderheijden licht toe: “Op uitnodiging van Ronald Schouten (initiatiefnemer LikeJeWijk) hebben wij gekeken naar de mogelijkheden in Beverwaard. Het is een wijk waarin weinig kunst te vinden is in de openbare ruimte. Door dat te veranderen, proberen we een positieve impuls te geven aan de wijk. De berichtgeving over de wijk lijkt bijna altijd negatief, daar willen we samen met de bewoners verandering in brengen.”

Street art workshops

Om Beverwaard alvast een voorproefje te geven, wordt op 29 september om 15.00 uur de eerste muurschildering onthuld bij Oude Water 137. Daarna vinden er drie gratis street art workshops plaats in het winkelcentrum tussen 15.00 en 18.00 uur. Je kunt er eigen spuitbussen customizen, een ministeck schilderij maken en je eigen t-shirt bedrukken.

OPEN Rotterdam was aanwezig bij de editie van 2023 die in het teken stond van duurzaamheid en vernieuwing.