Strijd om beste pannenkoek bij Schiezicht

Wijkonderneming Schiezicht organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor de kinderen uit de buurt, waaronder deze pannenkoekenwedstrijd. De wedstrijd is onderdeel van ‘Koken met Kids’ dat wordt aangeboden in samenwerking met eko supermarkt An-Dijvie om de kinderen uit de buurt op een leuke manier te leren hoe het is om te koken met goede en verse producten.

De pannenkoekenwedstrijd draait volgens jurylid Dora Borst niet zo zeer om de smaak, want daar valt niet om te twisten.’’We kijken vooral naar hoe de pannenkoek tot stand is gekomen en dus ook naar de samenwerking tussen de kinderen’’. Als het aan Dora ligt is ‘eenvoud’ het geheim van de beste pannenkoek. Alle kinderen mogen een eigen ingrediënt meenemen, wat zorgt voor de meeste bijzondere combinaties. Zo hoopt het ene team de prijs in de wacht te slepen met gebakken banaan en de ander met ijs en bessen.

Na twee uur mixen, zwoegen en bakken kwamen Lavinia en haar broertje Massimo als winnaars uit de bus en gingen naar huis met de felbegeerde trofee. Wat nou precies het geheime ingrediënt was wilden ze niet verklappen aan onze verslaggever, maar vooral teamwork tussen broer en zus was volgens hen van belang. Hoewel sommige broers en zussen elkaar in de haren vliege, was bij Lavinia en Massimo vooral de rust aanwezig. Uiteindelijk gingen alle kinderen als winnaar naar huis met de buikjes goed gevuld en een blinkende medaille om de nek.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter