Studenten Albeda verrassen ouderen in Schiebroek op valentijnsdag

Anderstalige studenten van de niveau 1 opleiding van het Albeda die stage lopen bij Aafje in Overschie, hebben de bewoners op valentijnsdag verrast met zelfgemaakte hartjeskoekjes. De studenten, die hard aan hun Nederlands werken, zijn dankbaar voor hun stageplek en wilden dat aan de bewoners laten merken.

Voor Aafje is het de tweede keer dat studenten van het Albeda deze stage lopen. Elly Kamperman, participatiecoördinator vrijwilligers bij Aafje, is zeer te spreken over de stagiairs. Niet alleen leren de studenten veel sneller Nederlands, ook de reuring in het pand en de betrokkenheid bij de ouderen maakt haar blij. De studenten geven op hun beurt weer aan dat ze door de ouderen niet worden beoordeeld op hun afkomst, maar juist positief op de aandacht en liefde die ze geven. Zo snijdt het mes aan 2 kanten.

Deze stageplek in de zorg is voor dit niveau mbo vrij uniek. Veel mbo-studenten op niveau 1 lopen namelijk stage in winkels. Toch zijn juist deze anderstalige studenten een toevoeging op de zorg, aldus Kamperman. Vanuit andere culturen wordt de zorg nog breder en kijkend naar de toekomst is er ook steeds meer werk in de zorg. Dat biedt de studenten meer uitzicht op betaald werk na hun opleiding.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat