Studenten Erasmus University College betreden Pand de Vries

Tweede- en derdejaars studenten van het Erasmus University College kunnen vanaf dit collegejaar wonen en studeren in een gezamenlijke huisvesting op de Struisenburgstraat.
Het Erasmus University College is een bijzondere opleiding in Rotterdam waar Liberal Arts & Sciences worden gedoceerd. Een mengeling van meerdere wetenschappelijke disciplines. De eerstejaars studenten van deze opleiding (ongeveer een kwart is internationaal) woont op een campus of in het Student Hotel. Normaal gesproken is er geen huisvesting voor tweede- en derdejaars, maar omdat er een pand is vrijgekomen op de Struisenburgstraat, kunnen nu ook deze studenten in een soort campus wonen.

In Pand de Vries in de gelijknamige buurt Struisenburg kunnen studenten gezamenlijk wonen in ruime units. Door samen te wonen en studeren wordt de onderlinge betrokkenheid van studenten vergoot en wordt er meer aandacht op de studie gericht. Daarnaast heeft het ook een duidelijke sociale functie. Wij krijgen een rondleiding door het pand.