Studenten exposeren handgedrukte prints in Klimhal Neoliet

Designstudenten Maarten Baan en Rodrigo Cardoso hebben zich uitgeleefd met een oude Riso-printer die op hun opleiding stond. Het resultaat zijn handgedrukte prints, die deze maand te zien zijn in de mini-expo in klimhal Neoliet aan de Keilestraat.

De twee studenten van de Willem De Kooning academie openden de tentoonstelling op 31 januari met een klein feestje in de bar van de boulderhal. “We doen veel conceptueel werk, en misten het om zelf iets te maken”, legt Maarten Baan uit. Deze machine stond een beetje te verstoffen in de kelder, vertelt Rodrigo Cardoso. “”We vonden het leuk om ermee te experimenteren. Het is geen opdracht, dus we maken gewoon wat we mooi vinden”.

De Risograph- of RISOprinter is gemaakt voor grote volumes drukken, vergelijkbaar met oude ‘stencil’-machines. Ze drukken maar met één kleur per keer. En dat maakt de prints zo bijzonder: door laag na laag in verschillende kleuren over elkaar te drukken ontstaan grafische kleurenprints. “Het begon met een testje met een paar kleuren, nu maken we wekelijks wel een nieuw design”, vertelt Rodrigo.

De werken hangen de hele maand in de bar van Neoliet en zijn ook te koop. In maart komt er weer een nieuwe mini-expositie. Benieuwd naar de prints? Kijk op de Instagram van Maarten Baan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter