Studentenflat De Hoge Wiek gaat sluiten: ‘Je maakt vrienden voor het leven’

De bekende studentenflat De Hoge Wiek gaat sluiten. Het oude gebouw wordt gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe studentenwoningen. Het feest werd speciaal georganiseerd voor iedereen die in de studentenflat heeft gewoond. “je maakt vrienden voor het leven.”

Oud-bewoner Claire is beheerder van de flat. Ze is een halfjaar bezig geweest met alle voorbereidingen voor dit feest. “Ik heb het hier enorm naar m’n zin gehad. Maar ik begrijp wel dat de flat gesloopt wordt; we hadden heel vaak last van lekkages.” Stadswonen heeft alle bewoners van De Hoge Wiek aan een nieuwe woning geholpen. “Een van hun medewerkers heeft een kantoor in het gebouw, en zij bood ons woningen aan. Dat is echt heel fijn gegaan.”

“Ik heb ooit een glazenwasser koffie aangeboden, en vroeg aan hem hoe het was om te werken bij een studentenflat”, vertelt een oud-bewoner. “Hij zei dat hij het gerust gratis zou doen, omdat hij de raarste dingen door de ramen ziet.” Veel bewoners hebben ook rare dingen meegemaakt. “Dan lagen er ineens allemaal kleren in de gang.”