Succesvol theaterproject over Moluks-Nederlandse geschiedenis op de Rotterdamse planken

Theaterproject Aan de Andere Kant (ADAK) is zaterdag 2 maart twee keer te zien in de Schouwburg. Het Moluks-Nederlandse theaterproject was al eerder erg succesvol in het noorden van het land en is nu op verzoek ook te zien in de Randstad, waaronder de twee voorstellingen die vanavond in Rotterdam te zien zijn. Deze voorstelling laat zien welk effect de geschiedenis van de Molukkers op het dagelijks leven in Nederland heeft.

Aan de andere kant is een theaterdrieluik over Molukkers in Nederland. Het probeert een frisse wind te zijn in het naar buiten brengen van verhalen. Door niet de focus op het politieke randje te leggen maar in te zoomen op de verhalen die verborgen liggen in de huiskamers van de Molukse generaties. De voorstellingen zijn fictief maar gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in de levens van voormalig KNIL-militairen en hun nageslacht. Het theaterproject richt zich vooral op een bijzondere samenwerking van Molukkers en Nederlanders. Beide kanten hebben een eigen inbreng en toch een gezamenlijk doel: met elkaar verhalen creëren over de Molukse en Nederlands-Indische geschiedenis.

Het theaterproject bestaat uit drie theatervoorstellingen waarin de eerste generatie, tweede generatie en derde generatie centraal staan. In het najaar van 2019 gaat het tweede deel van Aan de andere kant in première. Verhalen vanuit de tweede Molukse generatie met als hoofdlijn voetbal. Voor voetballegende Simon Tahamata is een rol weggelegd als voetbalcoach en de voorstellingen worden op locatie bij voetbalverenigingen uitgevoerd.

Er zijn vanavond twee opvoeringen van het theaterstuk, om 19.30 en 21.15 uur in de Rotterdamse Schouwburg. De voorstelling van 19.30 uur is inmiddels uitverkocht, voor de latere voorstelling zijn er nog kaarten beschikbaar.

Foto: Joshua Keller

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter