Succesvolle Rotterdamse Museumnacht010 ondanks slecht weer

Museumnacht010 werd afgelopen zaterdag 4 maart weer druk bezocht. Ruim 8.600 bezoekers bezochten het speciale nachtprogramma van cultureel Rotterdam. Ten opzichte van vorig jaar ging het aantal verkochte kaarten omhoog. Bij het Oogziekenhuis Rotterdam, Koninklijke Visio en het Mariniersmuseum was er een recorddrukte.

Dit jaar had Museumnacht010 een aantal instellingen en gebieden toegevoegd aan hun programma. Bezoekers wisten onder meer naar het Hoogkwartier en Katendrecht hun weg te vinden. Het Dutch Pinball Museum op Katendrecht en het nieuwe Strips! Museum trokken veel nieuwsgierige bezoekers. Verder was er volop aanloop bij locaties als Galerie Frank Taal, Deelen Art, Foundation MESH, de PrintRoom en bij het Schaakstukkenmuseum.

Op vrijwel alle locaties was er een speciaal Museumnacht010-programma. Bij museum Boijmans Van Beuningen luisterden de bezoekers naar Ronald Snijders en Pepijn Lanen (aka Faberyayo). Het Karnival van Het Nieuwe Instituut zorgde zoals verwacht voor veel lol. Het Maritiem Museum had een Oxygenbar in de hal. 

In Rotterdam wordt de Museumnacht010 georganiseerd door de deelnemende instellingen zelf. De organisatie is zeer tevreden over deze derde editie: “De Museumnacht010 is veel meer dan ’s avonds de deuren open gooien. Met zijn eigen sfeer verlaagt het de drempel tot museumbezoek enorm. De deelnemende instellingen maken er qua programmering bovendien écht iets moois van. Dat is volgens ons de succesformule. Dat het én inhoudelijk sterk is én een feestje mag zijn. Dat spreekt aan en is wat mij betreft heel Rotterdams”, aldus Germa Roos, projectleider Museumnacht010

De volgende Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 3 maart 2018.

(Foto’s doorAad Hogendoorn)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat