Sun van Dijk: IK BEN VEERTIEN JAAR GELEDEN VERLIEFD GEWORDEN OP DEZE STAD

Op haar tweede werd ze geadopteerd door een gezin uit Boskoop, maar ondertussen woont en werkt Sun van Dijk al enige jaren in Rotterdam. Tijdens haar studie raakte het SP-raadslid verliefd op de stad, en tegenwoordig blijft ze zich vol passie inzetten voor een beter Rotterdam.
De inspiratie van Van Dijk bespreken we bij de Rotterdamse tyltylschool wat voor het SP-raadslid een perfect voorbeeld is van hoe iedereen in het onderwijs les zou moeten geven. “Hier wordt goed gekeken naar de individuele behoeftes van elk kind, en dat wordt ook met een hoop passie gedaan.”, aldus Van Dijk.

“Toen ik hier naar Rotterdam kwam voor mijn studie realiseerde ik mij pas hoeveel kinderen geen mogelijkheid hebben op alle kansen omdat zij bijvoorbeeld in armoede leven, maar dat moet nooit een belemmering vormen en daar haalde ik toen mijn motivatie vandaan om politiek actief te worden.”, zo vervolgt Van Dijk.

Maar als Van Dijk de raadszaal even achter zich wil laten, trekt zij geregeld naar de drukte en gezelligheid van de West-Kruiskade, een straat die volgens haar symbool staat voor Rotterdam als stad: “Dit is toch geweldig? Alle culturen komen hier samen…je kan van alle culturen ook nog eens proeven, een geweldig visitekaartje voor een stad als Rotterdam als je het mij vraagt.”

Tot slot lopen we vanuit Delfshaven richting Diergaarde Blijdorp, waarmee het raadslid in haar wijk direct de mooiste achtertuin van de stad heeft. Eentje die ze regelmatig bezoekt met haar pasgeboren dochtertje: “Als het mooi weer is maak ik deze wandeling geregeld met mijn dochtertje. Ik haal daar ontzettend veel plezier uit.”