Supermarkt op wielen nog altijd populair in Rotterdam

Wie denkt dat de oude SRV-wagens niet meer van deze tijd zijn, heeft het goed mis. Met de opkomst van online boodschappen doen en alles tot in de keuken kunnen laten bezorgen lijkt een supermarkt op wielen bijna overbodig geworden, maar niks is minder waar.
Wim van Harten is al 37 jaar de vriendelijke man die met zijn SRV-wagen meerdere dagen in de week te vinden is in de buurt van seniorenflats. Hier parkeert hij precies voor de deur zodat de ouderen niet ver hoeven te lopen voor het doen van hun boodschapjes. Wie gevraagd wordt of ze Wim nog kunnen missen schudt beduidend nee. ‘’Laatst was hij even uit de running vanwege een ziekte, iedereen was meteen uit zijn doen’,’ aldus een bewoonster uit seniorenflat TerMaat Huis in Kralingen.

Met veel plezier helpt Wim al zijn klanten. Mensen die wat minder mobiel zijn, geven een boodschappenlijstje aan Wim en worden hiermee op hun wenken bediend. Zelfs ouderen die niet genoeg kracht hebben om even een rondje door de supermarkt op wielen te lopen kunnen rekenen op Wim. Wanneer het wat rustiger is, verzamelt hij snel de boodschappen van alle boodschappenlijstjes en zorgt dat deze zo snel mogelijk bij zijn klanten in huis staan.

Over tien jaar wil Wim met pensioen, maar een opvolger heeft hij nog altijd niet gevonden. Hij hoopt dat iemand met passie voor het werk zijn wagen overneemt. Het is namelijk ook van maatschappelijk belang dat de SRV-wagen blijft bestaan. Bekijk hieronder de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter