Swingen met Gospelkoor G-project

Dirigent Leo Davelaar en zijn Gospelkoor willen een boodschap van hoop overbrengen met muziek. Dat deden ze al op diverse podia, waaronder dat van het televisieprogramma Holland’s Got Talent. Ze zingen zowel in het Nederlands als in het Engels. 

Leo Davelaar begon met het G-project koor tijdens zijn studie aan het conservatorium. Echter, hij richtte zich op andere dingen, waardoor het koor uit elkaar ging. Drie jaar geleden moedigde een vriendin hem aan om het koor weer op te starten.

Volgens Leo draait het koor om meer dan het alleen gezellig zingen van liedjes: ”Ons eerste doel is het verkondigen van de boodschap. We leggen heel veel nadruk op onze teksten zodat mensen kunnen voelen dat het voor hen is. Er is altijd hoop.”

Het koor werd landelijk bekend door hun optreden in de talentenjacht Holland’s Got Talent. De jury was onder de indruk van hun zangkunsten en ze mochten door naar de volgende ronde. Helaas hield het avontuur hierna al snel op. “Ik noem het een snoepreisje naar Zwolle.”, zegt Leo lachend.

Aan Leo werd gevraagd wat ze met het prijzengeld van € 25.000,- gedaan zouden hebben, indien ze er wel met de winst vandoor waren gegaan. “Ik zou graag een concert willen geven in de tuin van de majesteit. Ja, ik wil een concert geven voor Maxima en Willem-Alexander. Dus ik richt me weer naar de RVD: ik wil een Gospel concert geven in de achtertuin!”, aldus Leo.

Klaar met televisie zijn ze nog niet. Ze willen een televisieprogramma maken over Gospel muziek. Leo Davelaar: “Hier in Rotterdam is een subcultuur voor Gospel muziek, voor kerkmuziek. Heel veel mensen luisteren naar de kerkmuziek, maar de zenders besteden geen aandacht aan gospel muziek. Ik voelde meer en meer de behoefte om daar iets aan te doen. Ik heb heel veel ervaring in de Gospel muziek. Heel weinig mensen weten hoe groot dat is. Ik wil Rotterdam laten ervaren hoe dat is. Een programma waar je artiesten kan laten zien.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat