SZW campagne om vrouwen meer te laten werken: ‘Dan moeten mannen meer het huishouden doen’

Op maandag 27 maart start een campagne om werkende vrouwen aan te moedigen om meer te gaan werken. Zo wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ervoor zorgen dat personeelstekorten in alle sectoren verminderen. Verschillende vrouwen zijn te zien in filmpjes die worden verspreid via social media, zij vertellen hoe het is om meer te gaan werken.

In vrijwel alle sectoren zijn te weinig arbeidskrachten, waardoor de werkdruk hoog is voor het huidige personeel. Veel vrouwen werken parttime en het ministerie wil door middel van deze campagne vrouwen motiveren meer te gaan werken dan ze nu doen. “Ik denk dat vrouwen ook heel wat andere taken hebben, dus het is niet altijd makkelijk om fulltime te werken”, vertelt een vrouw met kinderwagen als OPEN Rotterdam om haar reactie vraagt. “Dus dan zouden mannen ook meer in het huishouden moeten doen of voor de kinderen zorgen.”

Niet alle geïnterviewde vrouwen willen meer gaan werken: “Vrouwen moeten ook alles in het huis doen”, is een reactie. “Ik heb een vrij intensieve baan dus, ik mag wel een dag vrij”, vertelt een vrouw die parttime werkt.