TalentFabriek010 blijft ondanks corona Rotterdammers helpen met hun carrière

Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken ook in de coronaperiode gebruik van de Talentfabriek010. Deze sociale onderneming helpt de Rotterdammers onder meer via een naaiatelier in Crooswijk en via een stadsboerderij in Schiebroek Rotterdammers aan een netwerk.
In stadsboerderij Natuurtalent kunnen bezoekers normaal gesproken een hapje eten en drinken, maar door de coronamaatregelen is dat niet mogelijk. Bezoekers kunnen wel een high tea to go krijgen. Op de boerderij zijn naast vrijwilligers ook jongeren aan het werk met een beperking. Zij verzorgen de dieren en zorgen ervoor dat de boerderij er tip top uitziet.

In het naaiatelier in Crooswijk zijn vrouwen bezig met het maken van shoppers van oude spandoeken. Een van de vrouwen die er aan het werk is, is Necla Ozdemir. Zij is in 2002 vanuit Turkije naar Nederland gekomen en ze had moeite om werk te vinden. In 2016 begon ze als vrijwilliger bij Talentfabriek010 en nu is ze begeleider in het naaiatelier en bezig met een opleiding.