Talenttraject Winterschool van start bij FunX en OPEN Rotterdam

Komende vrijdag 20 november start een nieuwe groep jong talent bij de Winterschool van OPEN Rotterdam en FunX. Rotterdamse mediatalenten gaan aan de slag met radio en televisie tijdens een intensief  opleidingstraject. De jongeren werken in teamverband aan een TV productie en een radio uitzending. Ter afsluiting van het opleidingstraject worden de radio- en tv producties uitgezonden bij FunX en OPEN Rotterdam en zijn terug te vinden op de websites en social mediakanalen. 

Het verloop van de Winterschool is te volgen bij de beide omroepen via blogs en vlogs.
In het kader van de decembermaand maken de cursisten tijdens de Winterschool een kerstuitzending voor alle gelovigen en niet-gelovigen, waarbij de jeugd centraal staat. De jongeren bedenken zelf een onderwerp en pitchen hun eigen idee kort aan de redactietafel zoals het werkt in een mediateam. Bovendien worden de jongeren geschoold in het promoten van hun producties via internet en sociale media. De afsluiting van het opleidingstraject vindt -net als de eerdere twee edities- plaats bij FunX in een uitzending van Jouw Stad Rotterdam. De jonge radio-en tv-makers worden live geïnterviewd en krijgen hun diploma uitgereikt.

Kijk mee op  openrotterdam.nl/mediaschool en www.funx.nl/rotterdam
Reacties van de cursisten van Summerschool 2015

Ik vond het vet cool! Ik leer sneller in de praktijk dan met theorie. – Gerenska
Het was spannend maar ook erg leerzaam. Goede en nuttige tips waren het ook. – Charlie
De cursus is erg breed. Het praktijk gedeelte is mij goed bevallen. Hier leer ik veel van. – Laila
Gelijk in diepe gegooid worden was heel leerzaam. Vooral door jullie begeleiding. – Erik
Ik vond het ook deze week weer een uitdaging. Het lezen van de autocue was even wennen, maar ontzettend leuk om te doen. Ik kijk uit naar de volgende lessen! – Rachael