Talkshow Gelül neemt afscheid van Varkenoord

Varkenoord is binnenkort niet meer. Feyenoord gaat vernieuwen en daarmee verdwijnt ook het ouderwetse Varkenoord. Talkshow Gelül nam met een speciale editie afscheid van het nostalgische complex en ook Carla de Jong, zelf groot fan van Feyenoord, mocht er deel van uitmaken.
“Mijn vader nam mij vroeger al meer naar Europese wedstrijden, en sindsdien ben ik helemaal gegrepen door het Feyenoord-virus”, begint Carla de Jong terwijl ze uitlegt wat Feyenoord voor haar betekent. Op de achtergrond ligt een verzameling aan attributen, van knuffels en onderzetters tot pennen en potloden.

Zelf gaat Carla dan ook tweewekelijks naar alle thuiswedstrijden van haar club. Maar ook daarbuiten doet ze veel: zo deed ze mee aan de Feyenoord-opera en doet ze ook mee aan de laatste edities van Talkshow Gelül: “En daarin zijn uitslagen of de laatste transfers niet belangrijk”, legt initiatiefnemer Rachel van Olm uit: “Het gaat om het supporterschap en alles daaromheen. En daarbij vinden we de kunst belangrijk”.

Carla vult daarin het zanggedeelte in en doet dat met ziel en zaligheid. Want ook al ging het afgelopen jaar niet zo goed met Feyenoord, ze blijft altijd gaan: “Supporter van Feyenoord ben je niet voor even, maar voor het leven”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter