Tandartsen slaan plastic handschoenen in één voor kwetsbare Rotterdammers

Naar de tandarts gaan is geen pretje, maar als je last hebt van een ontsteking of een gaatje dan lig je maar al te graag vrijwillig in de stoel. Voor kwetsbare Rotterdammers is het, door hun financiële situatie, niet vanzelfsprekend om naar de tandarts te kunnen. Om deze groep te helpen slaan tandartsen uit onze stad daarom zaterdag 26 maart de plastic handschoenen in één tijdens de tweede Rotterdamse Tandartsdag. 

Op de Rotterdamse Tandartsdag zetten tandartsen, assistenten en mondhygiënisten zich vrijwillig in om deze kwetsbare stadsgenoten te helpen. Mensen met pijn of acute mondklachten kunnen kosteloos terecht in de behandelstoel. Tijdens de eerste editie deden er 32 tandartsen mee en werden er 189 Rotterdammers geholpen, waaronder een alleenstaande moeder met veertien gaatjes. 

De tandartsen en praktijken die vorig jaar meededen beviel het goed om om destijds de strijd aan te gaan tegen armoede én iets terug te kunnen doen voor stad. Eén van de deelnemende tandartsen was tandarts Landman in Kralingen. “’Als tandarts is het mooi om zo bij te dragen aan een kwetsbare groep in Rotterdam en bijzonder om met je team te doen.’’ 

De Rotterdamse Tandartsdag is een initiatief van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam, in samenwerking met Stichting Present Rotterdam, Stichting ANDERS Rotterdam en de Rotterdamse Tandartsvereniging. Rotterdammers die zich willen opgeven kunnen dat doen via deze website. Ook tandartsen kunnen zich daar aanmelden.