Tandenfee Eliza voorziet Rotterdam van glitterende lach met toothgems

Een enkel steentje of een hele tandenrij vol diamanten: toothgems ofwel tandjuwelen lijken weer in populariteit toe te nemen. De Rotterdamse Eliza Melachropoulos was op slag verliefd op de glimmende steentjes, begon haar eigen zaak ‘Roffa Gems’ en heeft klanten aan de lopende band.

Geen trend
Social media platform Pinterest voorspelde voor 2022 ‘toothgems’ als het ding voor dit jaar. Dit deden zij aan de hand van de stijgende zoekresultaten voor dit soort tandjuwelen. Maar, een trend kunnen we het niet noemen want het versieren van je tanden gaat al terug naar de tijd van de Maya’s. Een comeback of nooit weggeweest, in Rotterdam zijn toothgems in ieder geval hot.

Creativiteit
Nadat ze stopte met school, zocht Eliza iets om haar creativiteit in kwijt te kunnen. Op Pinterest zag ze foto’s voorbij komen van versierde tanden en werd op slag verliefd. Ze begon met het zetten van tandsteentjes thuis bij haar moeder, maar al snel groeide dat uit tot een eigen zaak midden in het centrum van Rotterdam.

Het leukste vindt ze de creativiteit die ze kan stoppen in haar creaties: van een enkel steentje, tot alle tanden volledig bedekt in kleurrijke creaties.

Tandarts Ramin Sara van I-Dental aan de Westblaak geeft aan dat het plaatsen van de tandversieringen compleet veilig is; “Natuurlijk is er sprake van microscopische beschadigingen van het glazuur, maar die zitten er sowieso in. De procedure van plakken is hetzelfde als die van de orthodontist en dat is veilig.” De tandkristallen kunnen ook makkelijk door de tandarts verwijderd worden bij een routineafspraak. “Dat is geen probleem; wij hebben daar alle apparatuur voor.”