Team Grafisch Lyceum trotseert Alpe d’HuZes

Vandaag vindt het jaarlijks terugkerende sportevenement Alpe d’HuZes plaats, waar ook het Grafisch Lyceum Rotterdam aan deelneemt. Met een team van 18 studenten en 7 personeelsleden vertrokken ze maandag 4 juni naar Frankrijk, waar een achttal sporters de berg rennend of fietsend gaat trotseren.
De rest van het team bestaat uit studenten van de opleidingen mediatechnologie, mediamanagement en redactiemedewerker, die deze week verslag doen van het evenement via diverse mediakanalen.

De school is bijna een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Studenten van de opleiding Mediamanagement organiseren de boel, wat nog een flinke opgave was. “Vervoer, accommodatie, maaltijden, massages, verzekeringen… alles moest geregeld worden”, vertelt student Yael Poll. “Ook organiseerden we verschillende evenementen om geld op te halen, zoals een spinningmarathon, een dinnershow en een veiling.” In totaal zamelde team GLR ruim 26.000 euro in om een steentje bij te dragen aan een kankervrije wereld.

“De sfeer zit er goed in en na een paar oefenrondes in de bergen zijn we er helemaal klaar voor”, zegt docent Werner Peterson. Hij wil de berg minimaal twee keer per fiets bedwingen.

Het team is vanmorgen om 2.00 uur opgestaan om richting de berg te gaan en om 4.30 uur gestart met rennen en fietsen. De sportprestaties van het GLR-team zijn vandaag te volgen via de livestream op ad6.glr.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter