TEDx op z’n Rotterdams aan de Coolsingel

TEDx is wereldwijd bekend en werd woensdag 4 november voor het eerst gehost aan de Coolsingel in Rotterdam. Dat vroeg om de nodige voorbereiding.

Hostess Allison van Dams is er druk mee geweest. “Uiteindelijk hebben we een team nu van ongeveer 18 mensen. Het is wel echt hard werken.” De Rotterdamse is founder van dit TEDx evenement.

In het Oude Luxor Theater kwamen verschillende sprekers aan het woord om hun inspirerende verhalen te delen met publiek. Wolf Brinkman is een van de sprekers “Het lijkt me leuk om mijn ideeen te delen met mensen die op dezelfde manier over dingen nadenken”, vertelt hij. Zijn onderwerp gaat over de manier waarop we kunst aan het onderwijs kunnen verbinden.

Ook danseres Omani Ormskirk spreekt aan de Coolsingel. De 16-jarige is ‘Grand Champion Senior Dance of the world’ geworden tijdens het wereldkampioenschap in Los Angeles. “Ik hoop mensen te inspireren om niet te stoppen als het zwaar wordt. Je moet door de zure appel heen bijten. Als je iets echt leuk vindt om te doen, dan zal het zwaar zijn, maar ook de moeite waard zijn.”