Tekort aan bankjes in het Ommoordse Veld opgelost

Goed nieuws voor iedereen die wel eens een wandeling maakt in en rond het Ommoordse Veld. De Bewoners Organisatie Ommoord meldt dat er zeven bankjes rond het wandelgebied bij zijn gekomen. Hierdoor hebben de veelal oudere bewoners de mogelijkheid om tijdens hun wandeling even een rustmoment in te plannen om op te laden.

Het bankjestekort was een veelgehoorde klacht. In en rond het Ommoordse Veld zouden te weinig bankjes zijn om te rusten. “Hierdoor konden met name de oudere bewoners van de wijk niet optimaal genieten van het groen en ruimte in Ommoord. Immers: ouderdom gaat vaak gepaard met afname van de conditie en mobiliteit”, schrijft de bewonersvereniging.

Mooie wandelroutes in Ommoord
Zonde, want er zijn mooie wandelroutes in Ommoord door de poldernatuur en dat is volgens de vereniging goed voor de geest. “Dankzij een initiatief van gemeenteraadslid Benvenido van Schaik – die in Ommoord woont – is het aantal bankjes met zeven uitgebreid.”

De rustpunten zijn op strategische plaatsen neergezet. Langs de Pr. Wilsonweg zijn twee bankjes geplaatst. “Zo kan er optimaal van het unieke stuk natuur genoten worden.”