Tekort aan horecapersoneel raakt ook Rotterdam

Er is in het hele land een tekort aan horecapersoneel. Dat geldt dus ook voor Rotterdam. In Prins-Alexander vertelt horecaondernemer Marco Bunk meer over de situatie in Rotterdam.

“Het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om zeven dagen per week open te zijn”, legt Marco uit. “Steeds meer zaken gaan dicht op één of twee dagen, omdat je het personeel dat je hebt ook niet kunt overbelasten.”

Het artikel gaat door onder de video

Marco Bunk is eigenaar van Café Wilskracht en Sugo, en daarnaast werkt hij als voorman van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Al zijn verschillende locaties hebben soortgelijke tekorten: “We hebben best veel vacatures openstaan, maar het duurt gewoon heel lang tot er mensen reageren”.

Het gevolg van de coronacrisis
Rotterdammers op straat denken dat dit personeelstekort het gevolg is van de coronacrisis. “Mensen durven geen risico meer te nemen, omdat ze bang zijn om hun baan kwijt te raken”, wordt er gezegd.

Meer weten over het effect van corona op de Rotterdamse horeca? Lees later deze week het onderzoek van Vers Beton en houd het kanaal van OPEN Rotterdam in de gaten.