Tekort aan volkstuinen in heel Rotterdam

Omdat deze zomervakantie er anders uitziet dan normaal is de vraag naar volkstuintjes enorm gestegen. Volgens een artikel in het Algemeen Dagblad zitten alle tweeënveertig complexen in Rotterdam al vol. Ook volkstuinen waarmee op Facebook wordt geadverteerd zijn meteen weg. Bewoners van Overschie reageren gemengd via social media.
VGV Eigen Hof in Overschie laat weten dat er al meer dan honderd mensen op een wachtlijst staan, waardoor inschrijven nu niet meer kan. Ook VTV Lusthof heeft een algehele stop aangekondigd. Sommige buurtbewoners zijn blij met de plotselinge drukte op de volkstuincomplexen, omdat alle ruimte nu eigenlijk gebruikt wordt. “Mooi toch”, schrijft een van de bewoners. “Veel volkstuinen stonden jarenlang leeg en waren helemaal verpauperd.” Andere bewoners zijn minder tevreden. Ze vinden de volkstuinen te duur, en vinden de verdeling daarom oneerlijk.

De drukte brengt ook de nodige problemen met zich mee. VTV de Breukhove laat via Facebook weten dat er de laatste tijd veel afval wordt aangetroffen. Een van de eigenaars van een volkstuin in Overschie laat weten dat de tuintjes eruit zien als een oerwoud “waar Bokito nog net niet doorheen struint”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter