Teleurstelling bij deelnemers van het zomercarnaval

Het moest een prachtige dag worden waarin multiculti Rotterdam zichzelf weer op haar mooist zou presenteren. Maar helaas, in verband met het slechte weer werd de straatparade van het Zomercarnaval zaterdag vroeg afgelast. Tot grote teleurstelling van velen.
Na maanden werk kwam er het bericht dat niemand, tot aan vrijdagavond, verwacht had. Het gaat niet door! Een bittere pil voor alle deelnemers die zich op maakten voor een groot feest. Naast de grote teleurstelling en emotionele reacties was er ook begrip. “Doodzonde dat we vandaag niet mee kunnen lopen. Het is jammer maar wel te begrijpen.” Aldus Queen Amy Linkers

Alle deelnemers kwamen s’ochtends vroeg samen in de opslagloods aan de Keileweg. Hier werden ze nog een keer in de watten gelegd. In vol ornaat werden ze door een fotograaf geportretteerd op hun praalwagen. ‘Het feit dat we even het pak aan konden trekken en in de make-up konden maakte het toch wel weer een beetje goed’. Aldus Jennie van Carnavalsgroep Kindoms under the sun.

Het is nog onduidelijk hoe de organisatie het volgende jaar gaat aanpakken. De Queens verwachten in ieder geval dat ze volgend jaar weer op de praalwagens staan en dan ook nog steeds carnavalqueen zijn. Inmiddels is besloten dat de praalwagens volgend jaar ook weer zullen worden ingezet voor de zomercarnaval straatparade. De carnavalsgroepen en de stichting Zomer Carnaval Nederland zijn dringend op zoek naar opslagruimte voor alle carnavals kunstwerken.

Ducos, de organisator van Rotterdam Unlimited, is momenteel nog bezig met de afhandeling van de productie en het in kaart brengen van alle gevolgen. Of de Queens er volgend jaar weer bij zijn is nog niet duidelijk.

DE ZOMER IS OPEN is geproduceerd i.s.m. Video Werkt | www.videowerkt.nl