Tennistoppers gaan voor zege tijdens Europees Tennistoernooi in Kralingen

De FOCUS Tennis Academy Open 2018 begint maandag 26 februari bij Sportpark Victoria in Kralingen. Een toernooi waar spelers uit heel Europa aan meedoen.

Daniel Verbeek, eerste in de Nederlandse ranglijst in zijn categorie, en Luca van den Berg, die de vierde plaats in zijn leeftijdscategorie bezit, doen mee aan dit toernooi. De voorbereidingen met trainer Conny Lugt zijn al in volle gang. “Ze gaan tegen internationaal talent spelen”, zegt Lugt, die al 35 jaar tennisles geeft, “die hebben andere slagen en tactieken en dat is leuk. Die ken je niet.”

Daniel Verbeek traint al vanaf zijn zevende met Conny en heeft grote ambities voor dit toernooi. “Winnen natuurlijk”, glundert hij, “het hangt natuurlijk af van hoe de loting valt, maar ik denk wel dat ik ver kan komen”. Luca van den Berg is op een later moment onder Conny’s vleugel gekomen, maar ook hij ziet kansen. “Mijn eerste balletjes sloeg ik toen ik vier was en dat ben ik altijd blijven doen”, zegt Van den Berg, “het is een zwaar toernooi, maar ik hoop toch zeker in de kwartfinale te komen”.

OPEN Rotterdam keek de woensdag voor het toernooi mee met een van de laatste trainingen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat