Ter Marsch & Co. winnaar van de Bogue Hamburgertest 2014

Restaurant Ter Marsch & Co. is winnaar geworden van de Bogue Hamburgertest 2014. Pim de Lange, eigenaar van Ter Marsch, ontvangt voor deze overwinning de Bogue Gouden Burger Spatel. Het is de tweede keer dat het Rotterdamse weblog www.bogue.nl deze award heeft uitgereikt. 

Door middel van een poll op Facebook, riep Bogue op om je persoonlijke favoriete hamburger te nomineren. De burger van restaurant/café OPA werd hier massaal gekozen. De rest van de top-5 werd door het Bogue team samengesteld. In willekeurige volgorde waren dat LEVEL (de winnaar van 2013), Breakaway Café, de Rotterdamsche Kookpot en Ter Marsch & Co.

De vakjury bestond dit jaar uit Dennis Ebeli en Nathan Meyer. Hun jury-rapport luidde als volgt:

“We zijn carnivoren en herkennen daarom goed vlees direct. Met Ter Marsch & Co. heeft Rotterdam er een nieuwe plek bij waar kwaliteit en concept leidend zijn. Een hamburger moet ‘kloppen’, net zoals bij een goed gerecht. De burgers van Ter Marsch zijn gemaakt van het beste vlees, wat ons betreft. Het is duidelijk te zien dat over het broodje goed is nagedacht en ze hebben veel aandacht besteedt aan het totaalplaatje. De kwaliteit, samenstelling en portionering van de ingrediënten moet een samenhangend geheel zijn, en dat is precies wat Ter Marsch heel goed doet. En hoewel niet van invloed op de kwaliteit van de burger; de ambiance van de zaak werkt wel positief op de

totaalervaring. Door plekken zoals Ter Marsch & Co. wordt er een nieuwe standaard gezet. Dat is heel positief, want hierdoor kom een eet(hamburger)cultuur op gang.”

Afgelopen zondag lanceerde Bogue online het video-verslag van de gehele burgertest. De
reportage is nu te zien op www.bogue.nl.