Terminaal zieke Jan Koopmans uit Hoogvliet heeft bijzondere laatste wens

Jan Koopmans  uit Hoogvliet is terminaal ziek en heeft naar grote waarschijnlijkheid niet meer zolang te leven. Zijn familie is speciaal voor hem een doneeractie gestart om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan: een familiegraf voor hem en zijn geliefde vrouw Jootje. 

Jan’s grootste wens is een familiegraf voor hem en zijn vrouw Jootje. Het graf kost 7000 euro. Een aantal dagen geleden is er een doneeractie opgezet hiervoor door zijn familie. Er zijn al donaties binnengekomen, maar ‘er is meer nodig’, legt Alexandra, een bekende van de familie uit. “Over drie weken zal de actie verlopen, dus de familie hoopt op meer giften om de laatste wens van hun dierbare vader en opa in vervulling te kunnen laten gaan.” Zijn familie schrijft op de website van de doneeractie; ‘Na een roerende week van ziekenhuizen en onderzoeken zijn de artsen tot de conclusie gekomen dat hij niet meer beter gaat worden. Hij is getroffen door de meest ergste ziekte die je je maar kan bedenken, namelijk kanker. Hoelang hij nog door hobbelt is zeer onzeker.’

Jan is bekend in Hoogvliet door zijn wekelijkse column in Weekblad Hoogvliet, genaamd Jan’s Stukkie. Zijn dochter schrijft namens haar vader deze week zijn laatste ‘stukkie’ in het weekblad. De familie doet hun best er nog een mooie tijd van te maken met Jan de komende periode. Afgelopen week zijn zij met Stichting Ambulance op pad gegaan met Jan, zijn Jootjevrouw en andere familieleden met Stichting Ambulance naar Het Park gegaan. OokZe maakten een rondje door het Euromastpark en ze vaarden een rondje met de Spido. Jan moet dit doen vanuit een ziekenhuisbed, maar het feit dat het toch op deze manier nog kan is fijn voor de familie. 

Alexandra eindigt haar verhaal: “Het hoeven geen grote bedragen te zijn, ook kleine donaties zijn welkom”. Doneren kan via deze link. De link naar de inzamelactie vind je hier. Alle beetjes helpen. Wij wensen Jan en zijn familie veel sterkte de komende tijd.