Lees terug | Terrassen open en drukte bij winkels: zo beleefde Rotterdam de versoepelingen

Het is zover: na maanden wachten gaan de terrassen weer open. Ook mogen winkels weer open zonder dat klanten van tevoren een afspraak moeten maken. In dit liveblog houden we je op de hoogte hoe deze dag er in Rotterdam aan toe gaat. Check ook onze Instagram Stories, waar onze reporter Julia verslag doet van de heropening van de terrassen.

18:00 Rotterdammers in Liskwartier en Oude Noorden proosten op de eerste dag #terrassenopen

We sluiten dit liveblog met een heel vrolijk filmpje waarbij Rotterdammers proosten op de horeca! Heb jij ook geproost vandaag?

In Rotterdam Noord zijn omwonenden van terrassen blij dat ze er weer terecht kunnen. “Eindelijk weer bij m’n buurman op bezoek”, glundert Arnold die vlakbij restaurant Tosca aan het Brancoplein in het Oude Noorden woont. “Wij zijn blij dat we veilig open kunnen”, vertelt mede-eigenaar Céline Maessen. Die vreugde delen ze bij Café Tarantella in de Zwart Jansstraat: “Vooral voor de ouderen was het een gemis.” Bij café Ollie in de Willebrordusstraat in het Liskwartier zijn gasten ook blij dat de zaak weer open is. “We misten vooral de bitterballen”, vertelt een groepje klanten. En ook bij Café De Bel op de Gerard Scholtenstraat wordt genoten: “Laten we proosten op het einde van de coronacrisis.”

17.45 uur Rotterdammers genieten van heropening terrassen: “Een soort bevrijding”

Onze reporters Nora en Julia waren live op de Witte de Withstraat en gingen langs verschillende terrassen in het centrum en de Oude Haven. “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld”, zegt een Rotterdammer die vandaag op het terras zit.

17.30 uur Niet meer shoppen op afspraak zorgt voor lange rijen voor winkels

Vanaf vandaag mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder afspraak. Dat zorgt voor flinke drukte in het centrum. Wij vragen aan Rotterdammers waarom zij ervoor kiezen om vandaag te gaan shoppen.

17.06 uur Bruin café De Amstelbron heropent het terras: “Een fantastisch gevoel”

Het is iets voor 12.00 uur. “We zijn er klaar voor”, zegt Tim. “Het is bijna twaalf uur en ik verwacht wel dat iedereen zo direct per bus komt”, grapt hij. De terrassen mogen weer open en dus ook die van het enige bruine café in Kralingse Veer: Café de Amstelbron. Eigenaren Tim Ang en zijn vrouw Yvonne Ang – die de kroeg zes jaar hebben – zijn blij dat ze weer mogen, maar hopen stiekem ook op meer versoepelingen. “We zijn nu wel erg afhankelijk van het weer.”

16:46 Sommige ondernemers kiezen er bewust voor om niet open te gaan

De sociale hotspot in Hillegersberg, De Buurvrouw, is één van deze ondernemers. Zij wachten nog even met openen, zodat ze open kunnen voor iedereen.

15:59 Hell’s Kitchen Horeca Groep komt met een mooi filmpje waarmee Rotterdammers weer verwelkomd worden in de horeca

Het Wester Paviljoen opent haar deuren en deelt de via dan ook via hun Facebook-pagina.

15:36 uur Terrassen in heel de stad stromen vol. Zo ook bij de restaurants en het café op het Cor Kieboomplein

14:37 uur Deze barmedewerker weet precies wat hij doet

14:08 Feyenoord Rotterdam grapt over de open terrassen

Ook het Feyenoord stadion mocht afgelopen zondag haar deuren openen. De spelers maken zich klaar voor de wedstrijd in Den Haag aanstaande zondag. De club gebruikt als grapje foto’s van de training voor de wedstrijd.

13:51 uur Er wordt geproost op de opening van de terrassen op het Stadhuisplein. Cheers!

13:39 uur Koopgoot staat vol met rijen winkelende Rotterdammers

13:29 uur Horecaondernemers krijgen informatiepakket

De terrassen mogen vanaf vandaag open, maar er gelden wel regels. Zo mogen er maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand aan een tafel zitten (tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar) en geldt er een maximum van 50 personen voor een terras. Daarnaast is reserveren verplicht en zijn de terrassen geopend van 12:00 uur tot 18:00 uur.

13:26 uur Rotterdams politicus Peter van Heemst deelt kiekje op terras op Twitter

13:10 uur IJsselmonde ook voorzien van een terras

Ook het terras van Brasserie op Zuid dat gevestigd zit in Podium Islemunda is geopend. En daar wordt goed gebruik van gemaakt!

“Helaas nog geen bezoek in het theater, maar er is in ieder geval weer wat leven in de brouwerij.”
– Arno Brouwer, programma coördinator Podium Islemunda

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Podium Islemunda (@islemunda_010)

12.30 uur Horecazaken openen de terrassen

Zo openden horecazaken in de binnenstad van Rotterdam rond 12.00 uur de terrassen. Dat wordt door sommige bezoekers gevierd met een biertje.

Een van de bezoekers van Heilige Boontjes hoeft vandaag niet te betalen voor zijn drankje. En dat zal hij de komende weken ook nog niet hoeven te doen. Deze Bart – vaste stamgast van Heilige Boontjes – steunde zijn favoriete zaak de afgelopen maanden namelijk met vooruitbetalingen van zijn drankjes. En nu kan hij oogsten. Proost!

12:19 uur Havenbedrijf Rotterdam geniet vroeg in de ochtend van Rotterdams terras

12.00 uur Live bij de terrasopening

Onze verslaggever Nora gaat de terrassen af op de Witte de Withstraat. Kijk ons liveverslag terug!


11.51 Lange rijen bij winkels op de vroege ochtend

Niet alleen de terrassen gaan vandaag weer open, ook hoeven klanten niet meer van tevoren een afspraak te maken om niet-essentiële winkels te bezoeken. Het zorgt voor drukte bij onder andere de Primark en de TK Max.

Mensen zijn op deze zonnige woensdag al vroeg de deur uitgegaan om een bezoekje te brengen aan de net geopende Primark in de stad!

11.45 uur Start liveblog

Het is zover: na maanden wachten gaan de terrassen weer open. In dit liveblog houden we je op de hoogte van deze dag.

Bezoek jij vandaag het terras of een winkel? Of misschien juist niet? Stuur ons jouw video via Facebook, Instagram en Twitter of stuur een mailtje naar [email protected].