Terrorkraai valt fietsers en voetgangers aan op de Stadionweg

Voetgangers en fietsers op de Stadionweg worden al enkele weken geteisterd door een agressieve groep kraaien. Vooral de mannetjeskraai valt onschuldige passanten aan die te dicht bij zijn nest komen. In dat nest zit hoogstwaarschijnlijk een jong te broeden.
De periode tussen mei en juli staat bekend als het broedseizoen van de vogel. Na het broedseizoen is de agressie van de kraai weer voorbij, stelt een medewerkster van een nabijgelegen meubelzaak. ‘‘Elk jaar is het weer raak. De kraai broedt in dezelfde boom en verdedigt dan zijn territorium. Elke fietser die vanaf de Kuip richting de kruising gaat kan een tik op zijn schouder of hoofd verwachten. Dat gaat al vijf jaar lang zo.’’

Volgens een andere getuige halen fietsers de gekste capriolen uit om zich te verweren tegen het gevaar. ‘‘Gisteren zag ik een man fietsen met een elektrische vliegenmepper in zijn hand. Daarmee heeft hij het hele stuk boven zijn hoofd lopen meppen om de vogels weg te jagen. Dat bewijst wel dat het een serieus probleem is’’, aldus deze getuige.

Stadsbeheer heeft inmiddels twee waarschuwingsborden geplaatst om passanten te attenderen op het vliegende gevaar. Het is echter nog de vraag of die borden gaan helpen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat