Series van OPEN Rotterdam/
Terug naar 2022

Nigel is een journalist in het jaar 2052 en reist met een tijdmachine terug naar het jaar 2022 om verslag te doen van de hectische periode. Hij doet verbaasd verslag van onder andere de consumptiemaatschappij en onze obsessie met het internet. Nigel blijft voorlopig nog hier en laat aan zijn kijkers in 2052 zien hoe gek het allemaal was in 2022!

Individualisme

In de derde aflevering van TERUG NAAR 2022 gaat het over individualisme. De mens anno 2022 streeft naar individueel succes. Maar voor Nigel is dat allemaal heel gek, in 2052 leeft iedereen juist ten behoeve van hun medemens.

De internet obessie

Wat een obsessie is er voor het internet in 2022! Online winkelen, social media, online dating, het lijkt alsof de mens anno 2022 meer online leeft dan IRL… Dat is voor Nigel heel gek, want in 2052 heeft de mens zijn balans al lang gevonden.

De consumptiemaatschappij

Nigel kijkt op van alle reclameborden en winkeletalages! In 2052 heerst er namelijk niet zo’m ‘meer-meer-meer’-cultuur. In de bekendste winkelstraat van Rotterdam telt hij alleen al 28 schoenenwinkels.. En, die schoenen gaan maar een paar jaar mee. Maar, gelukkig ziet hij dat mensen wakker beginnen te worden en niet meer alleen maar consumenten willen zijn!

De milieurampen

In de vijfde en laatste aflevering van TERUG NAAR 2022 gaat het over de onvermijdelijke, catastrofale milieurampen die zullen komen en hoe de mens, in het specifiek de Rotterdammer daarmee zal dealen. “Neem alleen het broodnodige mee als je vlucht”, is een van de tips die Nigel geeft. Nigel blijft altijd positief, maar is wel klaar met 2022, het is tijd om naar huis te gaan.

Individualisme…

De internet obessie…

De consumptiemaatschappij…

De milieurampen…