Terug naar de collegebanken

Je studentenperiode is de tijd van je leven. Hoe hebben markante oud-studenten dit beleeft en hoe heeft de studie aan de Erasmus Universiteit hen geholpen met de keuzes in hun leven? OPEN Rotterdam en de Erasmus Universiteit hebben de handen ineengeslagen voor een 5-delige programmaserie Terug Naar De Collegebanken.

Presentator Quintis Ristie neemt in elke aflevering een markante oud-student mee naar de oude opleiding en een plek in Rotterdam die belangrijk geweest is in zijn of haar studentenleven. Onder andere alumni Sven de Langen (wethouder Rotterdam), Maaike Head (Olympisch kampioen roeien) en Kysia Hekster (Verslaggever Koningklijk Huis NOS) halen herinneringen op in Kralingen en op de Medische Faculteit.
Herinneringen komen bij Sven de Langen boven als hij plaats neemt in de collegebanken. ‘Dit wel de universiteitslucht. Dezelfde lucht heb je ook in de bibliotheek.’ Ook laat hij Quintis de plek op de campus zien waar hij als student romantische ontmoetingen had met zijn geliefde. Met Kysia Hekster gaat Quintis op zoek naar foto’s in het archief van Erasmus Magazine. Ze was in haar studententijd zeer actief voor de studentenbond en heeft veel acties georganiseerd die de media haalden.
Quintis en zijn gasten gaan verder dan de collegebanken. Hij komt ook op plekken die belangrijk zijn geweest tijdens hun studentenperiode. Met Sven de Langen loopt hij via de Witte De Withstraat naar het oude studentenhuis. ‘Ik kom bekende namen tegen. Ik weet niet of dat een goed teken is’, aldus de wethouder als hij voor zijn oude studentenflat staat. Olympisch roeister Maaike Head laat Quintis ook haar roeivereniging Skadi zien. Een bijzondere plek die haar heeft gevormd als sporter en als mens.
Terug Naar De Collegebanken wordt gepresenteerd door Quintis Ristie en laat een andere kant zien van markante alumi van de Erasmus Universiteit. De serie wordt vanaf vrijdag 31 augustus vijf weken lang uitgezonden op OPEN Rotterdam en de sociale mediakanalen.

Aflevering 5: Sherita Narain
In de laatste aflevering van terug Naar De Collegebanken ontmoeten we Sherita Narain. Na haar studie rechten heeft ze een succesvol sauna-imperium opgericht.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/8_JbsEDnBAc” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

 
Aflevering 4: Wouter Gudde
Quintis gaat terug de collegebanken in met Wouter Gudde, de directeur van voetbalclub Excelsior, en duikt in zijn studententijd.

Aflevering 3: Maaike Head
Maaike Head is arts in opleiding maar beter bekend als Olympisch kampioen roeien. In Rio heeft ze een gouden plak gewonnen op het onderdeel Lichte Dubbel Twee. Naast haar sportieve inspanningen heeft ze ook tijd gevonden om haar studie geneeskunde aan de Erasmus MC af te ronden.
 

Aflevering 2: Kysia Hekster
Ze stond bekend om haar acties met de studentenvakbond waarmee ze verschillende media gehaald had in haar studentenperiode. Nu is oud-student maatschappij geschiedenis Kysia Hekster zelf onderdeel van de media bij de NOS als verslaggever Koninklijk Huis. Quintis Ristie gaat met Kysia terug naar de archieven van de Erasmus Universiteit om op zoek te gaan naar foto’s uit haar studentenvakbondtijd.

Aflevering 1: Sven de Langen 
Wethouder Sven de Langen (31) is de jongste wethouder ooit van Rotterdam. Bijna werd hij profvoetballer. Na zijn studie fysiotherapie volgt hij een studie bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit (EUR). Tijdens deze studie was hij ook al politiek actief. Presentator Quintis Ristie gaat met hem op zoek naar de plekken op de EUR en in de stad die hem gevormd hebben.
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter