Thais restaurant ontvangt zegen

Op woensdagochtend 12 augustus was het zover; de derde inzegening voor Thais afhaalrestaurant DeliNoord in Hillegersberg. In de Thaise cultuur is het gebruikelijk dat dit soort bijzondere gelegenheden samengaan met het gebed en de zegen van boeddhistische monniken, om voorspoed en geluk te bevorderen. Samen met de eigenaresse en haar naasten woonden wij deze bijzondere gebeurtenis bij.

De jaarlijkse inzegening van DeliNoord valt bovendien op een bijzondere dag dit jaar. Eigenaren Dirk en Sangwian zijn namelijk precies 5 jaar getrouwd en in Thailand is het moederdag. Ook de zoon van de eigenaresse is deze dag jarig. 

De ceremonie wordt van tevoren zorgvuldig voorbereid. Zo wordt er uitgebreid gekookt en grondig schoon gemaakt. Op het moment dat de monniken aankomen moet alles klaarstaan, zodat zij direct aan het gebed en het ritueel kunnen beginnen. Aansluitend nuttigen ze de maaltijd die zorgvuldig voor hen is bereidt, en kunnen de aanwezige gasten genieten van een traditionele Thaise dans.