The Iberian Rotterdam Voices bouwen een feestje in de Rotterdamse metro

Bezoekers van North Sea Jazz die met het OV reisden, werden afgelopen weekend muzikaal onthaald. Fringe festival North Sea Round Town zorgde voor live muziek in de stationshal op Rotterdam Centraal en in de metro van Centraal Station richting Zuidplein. Zo mocht zangeres Lucia Hakbijl optreden op het Central Station Talent Stage en zetten The Iberian Rotterdam Voices de metrolijnen D/E richting Slinge muzikaal op stelten.

Door muziek in de publieke ruimte te programmeren hoopt North Sea Round Town de drempel naar livemuziek te verlagen. “Zo’n 18 jaar geleden toen North Sea Jazz van Den Haag naar Rotterdam kwam is dit bedacht omdat North Sea Jazz best wel een duur festival is en niet voor alle Rotterdammers even toegankelijk”, legt Hoofd Marketing & Communicatie Laurèn ter Horst uit. “We wilden graag iets doen in de stad, gratis concerten in alle wijken. Ook met de gedachte dat de stad een beetje wordt opgewarmd met heel veel muziek overal.”

Ade Monterreal, zangeres bij The Iberian Rotterdam Voices ziet het optreden in de metro als een win-win-situatie. “Want niet iedereen in de metro gaat naar het North Sea Jazz Festival. Dus het is mooi dat zij ook in deze vibe komen.”

Jong talent Lucia Hakbijl die voor North Sea Round Town mocht optreden in de hal van Centraal Station kijkt stiekem al vooruit naar het ‘grote podium’. “Amy Winehouse heeft er gespeeld. Lauryn Hill ook”, somt ze op. “Het is gewoon echt een podium waar ik al jarenlang van droom om erop te staan. Ik had voor corona een soort deal met mijn toetsenist om binnen vijf jaar op North Sea Jazz te staan. Ik weet niet of corona dat nu verschuift, maar dat is nog steeds ons doel.”

Deze video is onderdeel van een driedelige serie over North Sea Round Town 2023. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door North Sea Round Town en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam.