Theater of the Now: een ode aan de groepsmeeloper

Voor de reeks Theater of the Now in Maaspodium maakt OPEN Rotterdam in aanloop naar de voorstellingen verschillende portretten. Aflevering 3 gaat over de voorstelling ‘Uniform’. De maakster van de voorstelling, Nastaran Razawi Khorasani, is het beu dat ze zichzelf altijd maar moet laten horen. Liever gaat ze op in de groep. Haar voorstelling gaat hierover.
“Volgens mij leven we in een sterk geïndividualiseerde wereld. Af en toe wil ik helemaal niet mijn mening hebben, maar wil ik juist de mening van anderen laten horen. Dan wil ik met mijn mening verdwijnen”, aldus Nastaran. De theatermaakster raakte dan ook gefascineerd door volksdansen, een dansvorm waarbij het draait om met zijn allen dezelfde pasjes te doen. Daar draait het dus om het collectief en niet om de individuele danser.

Uniform is een onderdeel van Theater of the Now. Het is een reeks interactieve voorstellingen over actuele onderwerpen, zoals schulden en huiselijk geweld. Bij iedere voorstelling hoort een randprogramma dat wordt samengesteld door een jongerenpanel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat