Theater Rotterdam Schouwburg presenteert competitie voor choreografen

De eerste editie van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) vindt deze zomer plaats in Theater Rotterdam Schouwburg. Het RIDCC is een competitie speciaal voor duetten in alle dansstijlen, waaraan choreografen uit binnen-en buitenland kunnen deelnemen.

Een competitie geheel gewijd aan duetten is een fenomeen in de wereld. Deze competitie is gericht op talentontwikkeling in de dans en om nieuwe makers de mogelijkheid te bieden om door te groeien in het vak choreograaf.

Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder de hoofdprijs van maar liefst €100.000, wat daarmee de grootste dansprijs in zijn soort is. Het bedrag kan worden besteed als productiebudget bij Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met het productiehuis van Theater Rotterdam. Naast de hoofdprijs zijn er nog drie andere geldprijzen te winnen, die de winnende choreografen vrij kunnen besteden. Ten slotte zijn er ter stimulans van nieuw werk een aantal Production Awards beschikbaar, waar de winnaars vervolgens aan de slag gaan als choreograaf bij één van deelnemende organisaties.

De competitie is bedoeld voor nieuwe en bestaande duetten, die niet ouder zijn dan maart 2016. Zij kunnen zich tot 1 april aanmelden. Aan de hand van deze aanmeldingen selecteert de jury zestien stukken, zij worden op 21 en 22 juni in Theater Rotterdam Schouwburg getoond. Vervolgens maakt de jury in de finale op 23 juni de winnaars bekend. Het RIDCC heeft voor ogen om jaarlijks terugkerend evenement te worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat