Theater Zuidplein maakt podium vrij voor Molukse speelfilmmakers

Een wel heel bijzondere voorstelling op de planken in het Theater Zuidplein. De Molukse broers Henry en Joshua Timisela laten in een theatervoorstelling zien wat er allemaal komt maken bij het maken van een speelfilm. De twee werken al twee jaar aan een film dat het leven van jongste generatie Molukkers in beeld brengt. 

Twee jaar geleden hing Henry zijn carrière in de journalistiek aan de wilgen en stopte Joshua zijn werk in de theater-business om een filmproductiebedrijf te starten. Toen de financiering van de film voor de film Jefta via croudfunding rond was is begonnen met de opnamen. De twee jaar productie die volgde inspireerde Joshua zo dusdanig dat hij om dit verhaal een theatershow verzon. Momenteel toeren de broers door het land. 
De première van de film staat gepland op 26 maart eveneens in Theater Zuidplein. Een paar dagen eerder, op 20 maart om precies te zijn zullen de gebroeders Timisela vanuit hun geboorteplaats Tiel met de eerste DVD van hun film naar de Lloydkade in Rotterdam lopen. Tijdens deze 85 kilometer lange tocht zullen steeds meer mensen zich bij hun voegen. Deze locatie is niet geheel toevallig. Op 21 maart 1951 kwam op deze plek de eerste boot vol Molukkers aan in ons land.