Theaterfenomeen War Horse komt naar Rotterdam

War Horse, hét theaterfenomeen met levensechte paarden, is dit weekend tijdens de Wereldhavendagen gepresenteerd aan pers en publiek in Rotterdam.

In de Maasfoyer van het nieuwe Luxor Theater was een meet & greet met Joey, het paard uit de voorstelling en vertelde acteur Kay Greidanus over deze bijzondere productie. Voor het grote Rotterdamse publiek gaven paard Joey en acteur Kay Greidanus in de rol van Albert een optreden tijdens de grote zaterdagavondshow van de Wereldhavendagen. Op een schip dat rondvoer langs de kades konden de tienduizenden bezoekers genieten van dit theaterspektakel.

Radiopresentatrice Sam Uittenbogaart sprak in de uitzending met acteur Kay Greidanus over het theaterstuk. War Horse gaat over de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog, een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed. Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met The Handspring Puppet Company.

War Horse is in het Nieuwe Luxor Theater te zien vanaf 2 oktober tot en met 7 december. In maart 2015 keert War Horse voor een kleine maand terug naar Rotterdam.